HOME

Reddingboot Breskens redt onderkoelde surfer

Reddingboot ter plaatse
Surfer wordt via drenkenlingenklep aan boord gehaald
Reddingboot ter plaatse
Reddingboot ter plaatse
02-05-2018 breskens

De Breskense reddingbootbemanning heeft woensdagnamiddag een 16-jarige surfer gered. De jongen is met onderkoelingsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een 16-jarige jongen gaat woensdagmiddag vanaf het strandje bij Hoofdplaat windsurfen op de Westerschelde. Na enige tijd gaat het mis en verliest hij zijn mast. Het lukt hem niet om zijn mast en zeil terug te bereiken, waardoor hij verder in de problemen komt. Even later is hij door de sterke stroming volledig uitgeput en kan zich alleen nog vastklampen aan boei VH11.

Familieleden op de kant zien dat het mis is en slaan alarm. Het Kustwachtcentrum alarmeert daarop de reddingbootbemanning van Breskens.

Met de grootste spoed zet reddingboot Zeemanshoop koers richting Hoofdplaat. Eenmaal ter plaatse wordt de jongen aan boord genomen en warm ingepakt. Hij is ziek en onderkoeld, waardoor de reddingbootbemanning via de meldkamer Zeeland met spoed een ambulance naar Breskens vraagt.

De reddingboot zet snel terug koers naar Breskens, waar de surfer even later overgedragen wordt aan de ambulancemedewerkers voor vervoer naar het ziekenhuis in Terneuzen.

De reddingboot vaart even later nog terug uit om te zoeken naar het vermiste zeil in het vaarwater. De mast en het zeil worden echter niet meer gevonden.

Tijdstip alarm:  16:28 uur
Wind:  Zuid 6 Bft.
Zicht:  Goed (12 NM)

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht