Skip to main content

Platte accu tijdens onweer

Datum: dinsdag 04 augustus 2015 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is dinsdagnacht uitgerukt voor een Frans zeiljacht. Het jacht is door de reddingboot veilig naar Breskens gebracht.

Zeven Franse zeilers zijn maandagavond vanuit Duinkerke vertrokken voor hun etappe naar Breskens. Onderweg merken ze al dat er iets niet klopt met hun stroomvoorziening, omdat alle systemen uitvallen.

Wanneer ze de Westerschelde op zeilen, valt tijdens de zware onweersbuien de wind praktisch weg en staat er op dat moment een sterk inkomend tij van zo’n 2,5 knopen. De motor starten is met een lege accu geen optie, waardoor ze genoodzaakt zijn om met hun handmarifoon hulp in te roepen.

Om iets voor half vijf ’s nachts gaan in Breskens de piepers van de reddingbootbemanning af. Een kwartiertje later is reddingboot Zeemanshoop al ter plaatse bij de Franse zeilers, welke voor anker liggen ten westen van de veerhaven.

Er wordt een opstapper over gezet en een sleepverbinding gemaakt. Vervolgens wordt het jacht op sleeptouw genomen naar Breskens en een half uurtje later veilig afgemeerd aan de steiger van een jachtwerf.

Na het opnemen van de gegevens nemen we afscheid van de dankbare Franse zeilers. Zij zullen na reparatie hun zeiltocht verder zetten naar het noorden.

Tijdstip alarm: 4:26 uur
Wind: Noord 2 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.