Panne bie den overzet

18 februari 2015

De reddingboot van Breskens is woensdagmiddag uitgevaren voor een sportvisboot met motorproblemen. De visboot is op sleeptouw genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee Belgische sportvissers zijn met hun boot onderweg naar de haven van Breskens. Net voor de veerhaven houdt de motor er mee op en is niet meer op gang te krijgen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De twee vissers roepen hulp in van de reddingboot. Tijdens het telefonisch contact met de dienstdoende reddingboot schipper melden ze dat ze ‘panne hebben bie den overzet’ (motorstoring bij de veerboot).

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is vanwege de zeer korte afstand snel ter plaatse. Een opstapper wordt overgezet welke de sleephaak in het traileroog kan bevestigen.

De sportvisboot wordt vervolgens op sleeptouw genomen naar Breskens. Even later worden deze donateurs veilig afgemeerd in de jachthaven.

Tijdstip alarm: 16:17 uur
Wind: Zuid 2 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij