Oversteek Noordzee eindigt met hulp voor Vlissingen

16 mei 2018

Een zeiljacht kreeg ’s nachts de motor niet gestart voor Vlissingen. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de Buitenhaven.

Drie zeilers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de oversteek gemaakt vanaf het Engelse Ipswich naar Vlissingen. Aan het einde van hun reis willen ze de motor bij zetten om zo veilig de haven binnen te lopen. Deze weigert echter dienst.

De zeilers roepen via Verkeerscentrale Vlissingen hulp in. Deze laten via de Nederlandse Kustwacht de reddingboot van Breskens alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop steekt de Rede van Vlissingen over en is snel ter plaatse in de Sardijngeul, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Twee opstappers worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.

Na het opnemen van de gegevens van deze dankbare donateurs gaat de reddingboot retour naar het reddingstation in Breskens.

Tijdsip alarm: 3:26 uur
Wind: Noord 4 Bft.
Zicht: Matig (3 NM) & donker