Skip to main content

Op oefening richting Flinterstar

Datum: zaterdag 31 oktober 2015 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop zette op deze zaterdagoefening koers richting het wrak van de Flinterstar. Na een bezoek aan één van de werkschepen stond ook nog een MOB oefening met onze nieuwe sponsor op het programma.

Op deze zonnige zaterdagochtend kregen we medewerkers van Luteijn Hydraulics op bezoek. Dit bedrijf is deze maand lid geworden van onze Rederskring. De medewerkers kwamen een kijkje nemen en gingen mee op oefening.

Allereerst werd er koers gezet richting het wrak van de Flinterstar. Dit schip verging een kleine maand geleden na een aanvaring voor de Belgische kust. KNRM reddingboten waren destijds bij de reddingactie betrokken. Momenteel wordt de olie uit het schip gepompt door een Nederlands consortium.

Ter plaatse hadden we een afspraak met de HEBO-Cat 7. Dit schip ‘veegt’ de olie weg welke eventueel nog uit het schip komt. De HEBO-Cat 7 is meestal werkzaam in het Rotterdamse. Nu het schip bij de Flinterstar actief is, gaf dat ons een mooie mogelijkheid om de techniek van dit schip te bekijken. Verschillende bemanningsleden stapten dan ook over om kennis te maken.

Na een korte tijd zetten we terug koers naar de Nederlandse kust. Hier deden we met de mannen van Luteijn Hydraulics nog een Man Overboord (MOB) oefening en lieten de mogelijkheden van reddingboot Zeemanshoop zien.

Voor alle personen was het een leerzame en leuke oefening, hoewel het beeld van de Flinterstar onwerkelijk blijft.

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.