Skip to main content

Motorstoring blijkt niet het enige probleem

Datum: vrijdag 07 augustus 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is vrijdagmorgen uitgevaren voor een kreeftenvisser in problemen. De reddingbootbemanning kon de visboot bevrijden en veilig afleveren in Vlissingen.

Vrijdagmorgen om iets voor 9 uur gaan de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Het blijkt dat een kreeftenvisser met motorstoring ligt net naast het hoofdvaarwater van de Westerschelde.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en zet koers naar de Schone Waardin waar de boot vlakbij ligt. Eenmaal ter plaatse willen we gelijk een sleepverbinding maken, maar dan geeft de visser aan dat hij vast ligt aan zijn eigen vistuig, welke verankerd is aan de zeebodem.

De kreeftenvisser heeft zijn eigen vislijn in de schroef gedraaid. De kracht die daarbij op de schroefas is gekomen heeft de koppeling stuk getrokken. Een opstapper stapt over om de visser te helpen en te proberen de vislijn boven water te halen.

Voorzichtig trekt de Zeemanshoop de visboot weg, waardoor de lijn strak komt. Uiteindelijk lukt het om de lijn naar het wateroppervlak te krijgen en hem te snijden.

De visboot wordt vervolgens langszij de reddingboot genomen en richting Vlissingen gebracht. Even later kunnen we haar daar veilig afmeren in de Buitenhaven.

Tijdstip alarm: 8:47 uur
Wind: Zuid-West 2 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.