Motor van nieuwe aankoop begeeft het voor Vlissingen

7 juli 2018

Een zeiljacht kreeg zaterdagavond de motor niet gestart voor Vlissingen-Oost. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee zeilers zijn op zaterdag vertrokken van Gent met hun nieuwe aankoop. Ter hoogte van de Borssele willen ze de motor bij zetten, maar deze weigert echter dienst.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De zeilers roepen hulp in en de Nederlandse Kustwacht alarmeert de bemanning van reddingboot Zeemanshoop.

Reddingboot Zeemanshoop steekt over in de richting van de opgegeven positie en is snel ter plaatse net voor bij de Sloehaven, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Een opstapper wordt overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de passantensteiger in de jachthaven van Breskens.

Na het opnemen van de gegevens van deze dankbare personen, die beloven donateur te worden, gaat de reddingboot retour naar het reddingstation in Breskens.

Tijdstip alarm: 20:56 uur
Wind: Noord-West 2 Bft.
Zicht: Goed (20 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij