Mogelijk vermiste zwemmer bij Het Zwin

12 november 2015

Belgische en Nederlandse hulpdiensten hebben donderdagmiddag gezocht naar een mogelijke drenkeling nabij natuurgebied Het Zwin. Na een intensieve zoekactie is er niemand aangetroffen.

Iets voor 13.00 uur in de middag ziet iemand een zwemmer in de Zwingeul nabij Knokke. Kort daarna is de zwemmer niet meer te zien en slaat te getuige alarm.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het MRCC in Oostende zet gelijk een zoekactie op. Drie Belgische vaartuigen gaan ter plaatse. Tevens worden er ook twee helikopters uit Koksijde naar het zoekgebied gestuurd.

Via de Nederlandse Kustwacht wordt er alarm gemaakt voor de reddingboot van Cadzand. Later wordt ook de reddingboot van Breskens opgeroepen voor assistentie en sluiten diverse overheidsvaartuigen zich aan bij de zoekactie.

De gehele kustlijn tussen Knokke-Heist en Nieuwvliet-Bad wordt intensief afgezocht. Om 15.30 uur is er nog steeds niemand gevonden of als vermist opgegeven. Het MRCC besluit dan ook om de zoekactie te staken. Alle eenheden kunnen retour.

Belgische eenheden: Reddingboten Sterken Dries en R6 Orka. Politievaartuig SPN09 en twee helikopters (NH90 & Sea King)
Nederlandse eenheden: Kusthulpverleningsvoertuig Cadzand, reddingboten Winifred Lucy Verkade-Clark en Zeemanshoop, politievaartuig P41 en patrouillevaartuig RWS 78.

Tijdstip alarm: 14:11 uur
Wind: Zuid 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto: Natuurgebied Het Zwin - Beeldbank Rijkswaterstaat

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij