Skip to main content

Mogelijk vermiste zwemmer bij Het Zwin

Datum: donderdag 12 november 2015 | Sectie: Breskens

Belgische en Nederlandse hulpdiensten hebben donderdagmiddag gezocht naar een mogelijke drenkeling nabij natuurgebied Het Zwin. Na een intensieve zoekactie is er niemand aangetroffen.

Iets voor 13.00 uur in de middag ziet iemand een zwemmer in de Zwingeul nabij Knokke. Kort daarna is de zwemmer niet meer te zien en slaat te getuige alarm.

Het MRCC in Oostende zet gelijk een zoekactie op. Drie Belgische vaartuigen gaan ter plaatse. Tevens worden er ook twee helikopters uit Koksijde naar het zoekgebied gestuurd.

Via de Nederlandse Kustwacht wordt er alarm gemaakt voor de reddingboot van Cadzand. Later wordt ook de reddingboot van Breskens opgeroepen voor assistentie en sluiten diverse overheidsvaartuigen zich aan bij de zoekactie.

De gehele kustlijn tussen Knokke-Heist en Nieuwvliet-Bad wordt intensief afgezocht. Om 15.30 uur is er nog steeds niemand gevonden of als vermist opgegeven. Het MRCC besluit dan ook om de zoekactie te staken. Alle eenheden kunnen retour.

Belgische eenheden: Reddingboten Sterken Dries en R6 Orka. Politievaartuig SPN09 en twee helikopters (NH90 & Sea King)
Nederlandse eenheden: Kusthulpverleningsvoertuig Cadzand, reddingboten Winifred Lucy Verkade-Clark en Zeemanshoop, politievaartuig P41 en patrouillevaartuig RWS 78.

Tijdstip alarm: 14:11 uur
Wind: Zuid 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto: Natuurgebied Het Zwin - Beeldbank Rijkswaterstaat

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.