Medische evacuatie vanaf Fins RoRo schip

6 december 2017

De reddingboot van Breskens heeft woensdagochtend een zieke vrouw geëvacueerd vanaf een Fins vrachtschip. De vrouw is naar Vlissingen gebracht voor vervoer naar het ziekenhuis.

Het 166 meter lange Finse RoRo schip Misida is onderweg van het Engelse Tilbury naar Antwerpen. Op de Noordzee wordt een vrouw aan boord ziek en besluit de kapitein om via de Nederlandse Kustwacht contact op te nemen met de Radio Medische Dienst (RMD)

De dienstdoende arts van de RMD adviseert om de vrouw van boord te halen en naar het ziekenhuis te laten gaan voor controle. In overleg wordt besloten om de vrouw in de monding van de Westerschelde te evacueren.

Om iets voor half 9 gaan dan ook de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Reddingboot Zeemanshoop rukt uit en vaart de Misida tegemoet. Eenmaal ter plaatse wordt de vrouw via de loodsenladder aan boord van de reddingboot genomen.

Reddingboot Zeemanshoop zet koers naar de Buitenhaven van Vlissingen, waar de vrouw wordt overgedragen voor vervoer naar het ziekenhuis.

Tijdstip alarm: 8:28 uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Goed