Skip to main content

Medische evacuatie vanaf Fins RoRo schip

Datum: woensdag 06 december 2017 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens heeft woensdagochtend een zieke vrouw geëvacueerd vanaf een Fins vrachtschip. De vrouw is naar Vlissingen gebracht voor vervoer naar het ziekenhuis.

Het 166 meter lange Finse RoRo schip Misida is onderweg van het Engelse Tilbury naar Antwerpen. Op de Noordzee wordt een vrouw aan boord ziek en besluit de kapitein om via de Nederlandse Kustwacht contact op te nemen met de Radio Medische Dienst (RMD)

De dienstdoende arts van de RMD adviseert om de vrouw van boord te halen en naar het ziekenhuis te laten gaan voor controle. In overleg wordt besloten om de vrouw in de monding van de Westerschelde te evacueren.

Om iets voor half 9 gaan dan ook de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Reddingboot Zeemanshoop rukt uit en vaart de Misida tegemoet. Eenmaal ter plaatse wordt de vrouw via de loodsenladder aan boord van de reddingboot genomen.

Reddingboot Zeemanshoop zet koers naar de Buitenhaven van Vlissingen, waar de vrouw wordt overgedragen voor vervoer naar het ziekenhuis.

Tijdstip alarm: 8:28 uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.