Medische evacuatie van chemicaliën tanker

3 december 2020

Donderdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een medische evacuatie. Samen met ambulancepersoneel heeft de reddingboot bemanning de persoon van het schip naar de haven van breskens gebracht waarna de persoon vervoerd is naar het ziekenhuis.

Donderdagochtend voelt een bemanningslid op een chemicaliëntanker zich niet lekker en er wordt via de Nederlandse kustwacht contact opgenomen met de radio medische dienst van de KNRM. Na overleg met de dokter wordt er besloten dat de persoon naar een ziekenhuis moet worden overgebracht. Het schip is op dat moment ter hoogte van Terneuzen dus wordt de reddingboot bemanning van reddingstation Breskens gealarmeerd evenals een ambulance.

Als de ambulance in Breskens is gearriveerd wordt het ambulance personeel aan boord van de reddingboot geholpen en koers richting het schip gezet. Ter plaatse wordt het ambulance personeel evenals een opstapper van de reddingboot overgezet om de patiënt te behandelen en gereed te maken om met de reddingboot naar de wal gebracht te worden. Als de patiënt gereed is wordt de reddingboot opnieuw tegen het schip gezet om patiënten en personeel aan te nemen. Als iedereen op de reddingboot is wordt er koers richting de haven van breskens gezet, daar aangekomen wordt de patiënt met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Tijdstip alarm: 02:24 uur

Wind: Zuid-West 4 Bft.

Zicht: Goed (donker)