Medische evacuatie loodsboot

5 januari 2021

Dinsdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd voor een medische evacuatie vanaf een loodsboot. De persoon is in onbekende toestand in Vlissingen overgedragen aan de gereedstaande ambulance.

Aan het einde van de middag wordt rond 16.30 buurstation Westkapelle opgepiept voor een medische noodsituatie aan boord van loodsboot Pollux welke onderweg is naar de haven van Vlissingen. Tevens wordt ook een helikopter met verpleegkundige gealarmeerd van de Kustwacht. 

Kort daarop gaan ook de piepers van de Breskense bemanning om ook ter plaatse te gaan voor bijstand. Reddingboot Uly van station Westkapelle was kort voor de Zeemanshoop ter plaatse en had personeel van een ambulance aan boord welke zijn overgestapt om zich over de persoon te ontfermen. 

Enkele minuten later arriveerde ook de reddinghelikopter van de Kustwacht en heeft ook nog een verpleegkundige aan boord van de loodsboot gezet. Besloten wordt om door te varen naar de buitenhaven van Vlissingen.

Daar wordt de persoon overgedragen aan een gereedstaande ambulance en na kort overleg met de Kustwacht en reddingboot Uly gaat de Zeemanshoop weer retour naar het station in Breskens.

Tijdstip alarm: 16:51 uur
Wind: Noordoost 4 Bft.
Zicht: Goed