Maritieme hulpverlening voor Westkapelle

Maritieme hulpverlening voor Westkapelle

16 september 2020

Reddingboot Zeemanshoop is dinsdagavond uitgevaren voor een speedboot met motorproblemen. De boot is op sleep genomen vanaf Westkapelle en veilig afgemeerd bij een jachtwerf in de haven van Breskens.

Dinsdagavond was een klein groepje van de Bresiaanse bemanning van de Zeemanshoop aan het oefenen in en om de haven van Breskens toen ze via de marifoon op VHF kanaal 14 van de verkeerspost in Vlissngen een hulpvraag hoorde over een motorboot in problemen. In overleg met de verkeerpost werd gevraagd om ter plaatse te gaan om de situatie te beoordelen. De dienstdoende schipper laat in overleg met de Nederlandse Kustwacht de overige bemanning alarmeren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Enige tijd na alarm vaart de Zeemanshoop uit en zet koers richting de motorboot die in buurt van Westkapelle blijkt te liggen. Enkele honderden meters voordat de Zeemanshoop arriveert komt ook reddingboot Uly van station Westkapelle ter plaatse die ook gealarmeerd is maar dan via de KNRM Helpt app.

De thuishaven van de motorboot blijkt Breskens te zijn en na kort overleg wordt besloten dat de Zeemanshoop de motorboot op sleep neemt. Rond 22.00u wordt de motorboot veilig bij een jachtwerf in de haven van Breskens afgemeerd.

Tijdstip alarm: 19:46 uur
Wind: Noord-West 1 Bft.
Zicht: Matig

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij