Skip to main content

KNRM Breskens assisteert bij medische evacuatie containerschip

Datum: zaterdag 05 februari 2022 | Sectie: Breskens

Zaterdagochtend wordt de bemanning van KNRM reddingstation Breskens gealarmeerd omdat een opvarende van een containerschip dringend medische hulp nodig heeft. De persoon is met een helikopter veilig geëvacueerd en later per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Zaterdagochtend 5 februari is een groot containerschip van 230 meter onderweg naar Antwerpen als één van de bemanningsleden onwel wordt en dringend medische hulp nodig heeft. Nadat zij hulp hebben ingeroepen via de radio medische dienst wordt reddingboot Zeemanshoop en een ambulanceteam opgeroepen om assistentie te verlenen. Het schip gaat hiervoor tijdelijk voor anker op de rede van Vlissingen.


Kort daarna vaart reddingboot Zeemanshoop uit met een ambulanceteam aan boord. Nadat zij aangekomen is bij het containerschip wordt het ambulanceteam en twee opstappers overgezet op het schip om bij de persoon te gaan kijken. Als blijkt dat deze niet zelf van boord kan wordt een helikopter van de Kustwacht gevraagd om de patiënt naar de wal te brengen. Eén ambulancier blijft bij de patiënt, terwijl reddingboot Zeemanshoop de andere ambulancier terug naar de wal brengt.


Als na 20 minuten de helikopter ter plaatse is wordt de gewonde met een brancard de helikopter in gehesen en in Breskens overgedragen aan de ambulance. Reddingboot Zeemanshoop haalt haar opstapper daarna weer op en gaat retour station.

 

Tijdstip alarm: 09.01 uur

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.