Skip to main content

Gewonde op zandzuiger

Datum: zaterdag 02 juli 2016 | Sectie: Breskens

Een gewond persoon in de pompkamer van een zandzuiger. Dat was zaterdagochtend het scenario voor de oefening van KNRM Breskens.

Een ambulance rijdt nu eenmaal niet over het water. Veelal worden KNRM reddingboten dus ook ingezet voor medische assistentie of evacuatie op en vanaf schepen. Zo ook in Breskens. Reddingboot Zeemanshoop vaart gemiddeld zo’n 5 tot 8 keer per jaar uit voor medische assistentie of evacuatie.

Oefenen op allerlei situaties is dus belangrijk. Zaterdagochtend stond er een oefening medische evacuatie op het programma. Een persoon was gewond geraakt in de pompkamer van zandzuiger Interballast 1 en moest geëvacueerd worden. Een lastig klusje, want de pompkamer bevindt zich onderin het schip.

Nadat het slachtoffer gestabiliseerd in de brancard lag, moest de brancard met touwwerk en katrollen veilig omhoog gehesen worden. Daarna was het zaak om de brancard veilig naar de reddingboot te krijgen. Al met al een zeer leerzame en geslaagde operatie.

Als afkoeling werd er op de Westerschelde nog een man-overboord oefening gehouden.

KNRM Breskens bedankt DC Dredging voor het gebruik van het schip en natuurlijk Mario Rentmeester voor de mooie fotoreportage!

Foto’s: © Mario Rentmeester

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.