Gestrand in Breskens

15 april 2017

Zaterdagmiddag is de reddingboot van Breskens uitgevaren vanwege een vastgelopen zeiljacht op de Plaat van Breskens.

Zaterdagmiddag is een zeiljacht in problemen geraakt. De bemanning maakte een navigatie fout. Hierbij raken ze aan de noordkant de Plaat van Breskens en komt op eigen kracht niet meer los. Een passerende rib ziet het jacht en waarschuwt de bemanning van reddingboot Christien, die op dit moment aan het oefenen is.

De Nederlandse kustwacht wordt ingelicht voor als er nog een melding van andere mensen zou komen en er wordt snel koers gezet naar de positie van het zeiljacht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal ter plaatse wordt een opstapper overgezet en een verbinding tussen de Christien en het zeiljacht gemaakt. Voorzichtig wordt het zeiljacht vlot getrokken en geïnformeerd of het water maakt. Dit blijkt gelukkig niet zo te zijn.

Eenmaal weer op dieper vaarwater kan het jacht zelf verder en zetten ze koers richting de haven van Breskens.

Tijdstip alarm: 14.55 uur
Wind: Noord-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij