Skip to main content

Gebroken been aan boord van een zeiljacht

Datum: vrijdag 21 augustus 2015 | Sectie: Breskens

Vrijdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een persoon met gebroken been.

Vrijdagavond is een persoon de trap af aan het gaan op een zeiljacht en misstapt zich. Hierdoor is er veel last van het onderbeen. Dit wordt na verloop van tijd dik en blauw waarop de eigenaar van het zeiljacht besluit de huisarts in te lichten en om advies te vragen. De huisarts vraagt via de alarmcentrale van de Veiligheidsregio Zeeland om een ambulance.

De piepers van de Breskense reddingbootbemanning gaan ook af met melding: 'Assistentie ambulance'.

Snel hierna vaart de reddingboot uit en gaat ter plaatse in de jachthaven. Aangekomen blijkt de persoon voor in het jacht te zitten onderdek. Er wordt besloten te wachten tot de ambulance gearriveerd is, aangezien de persoon verder goed aanspreekbaar is en verder geen klachten blijkt te hebben.

De ambulance neemt de zorg over, spalken het been en leggen de persoon op een brancard. Als de persoon van het jacht af is, worden ze begeleid naar de ambulance voor eventuele til assistentie. De eigenaar van het jacht is reeds Redder aan de wal en was zeer blij met de assistentie.

​Tijdstip alarm: 21:34 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.