Draaggolf op noodkanaal

19 oktober 2015

De reddingboot van Breskens is maandagmiddag uitgevaren om een hinderlijke draaggolf op het noodkanaal uit te peilen.

Maandagnamiddag is er in de regio Zeeland een hinderlijke draaggolf op de frequentie van het noodkanaal. Hierdoor kunnen schepen in nood niet of slecht hulp inroepen bij de Kustwacht.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het Kustwachtcentrum neemt daarom contact op met de schipper van de Breskense reddingboot. De reddingboot kan het signaal uitpeilen en kijken waar het vandaan komt. Even later gaan dan ook de piepers voor de bemanning om uit te varen met reddingboot Zeemanshoop.

Via de peiler komen de redders er snel achter dat het signaal zich aan de andere kant van de Westerschelde bevindt. Eenmaal in de buurt van Vlissingen, blijkt dat de oorsprong van het signaal achter de sluizen ligt.

De verkeerscentrale in Vlissingen heef inmiddels ook een peiling binnen gekregen vanaf Zeebrugge. Uit alle peilingen blijkt dat het stoorsignaal uit de binnenhaven van Vlissingen moet komen.

Het Kustwachtcentrum gaat hierop de instanties aan land inschakelen om met een handpeiler de ‘dader’ te vinden. De reddingboot wordt bedankt voor de hulp en kan retour station.

Update:
Op advies van de reddingbootschipper is contact opgenomen met DRCO. Zij hebben later op de avond middels peilingen in de binnenhaven de 'dader' gevonden. Het bleek om een visboot te gaan in de 2e binnenhaven.
Wederom een goede en snelle actie van de DRCO vrijwilligers.

Tijdstip alarm: 16:47 uur
Wind: Noord-Oost 2 Bft.
Zicht: Goed

Foto: Archief KNRM Breskens – Binnenhaven Vlissingen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij