Twee personen gewond bij incidenten Randmeren

Twee personen gewond bij incidenten Randmeren

15 augustus 2021
Blaricum, 15 augustus 2021

Op zaterdag en zondag zijn twee personen gewond geraakt bij diverse incidenten op de Zuidelijke Randmeren. In totaal moest de reddingboot uit Blaricum dit weekend vijf keer in actie komen. Een combinatie van zomers weer met een harde wind was in veel gevallen de oorzaak.

Op zaterdag kwam vroeg in de ochtend een melding binnen van een aanvaring op het IJmeer. Twee zeiljachten kwamen daar met elkaar in botsing. Er was geen sprake van slachtoffers of grote materiële schade. De KNRM heeft de politie naar de locatie gebracht voor onderzoek. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een motorjacht van 15 ton met drie dames aan boord kwam in de middag in problemen nadat de motor van het jacht uitviel. Inzet van de reddingboot voorkwam een stranding op de basaltblokken van de dijk. 

Aan het einde van de dag probeerde twee Duitse opvarenden van een speedboot te voorkomen dat hun drone na een vlucht in het water viel en raakten daarbij door draaiende delen gewond aan diverse vingers. De bemanning van de reddingboot heeft eerste hulp verleend. Een van de opvarenden werd naar de eerste hulp verwezen voor verdere behandeling. 

Man ernstig uitgeput na omslaan zeilboot
Op zondag kwam een melding binnen van een omgeslagen zeilboot. Een commerciële berger was als eerste ter plaatse. Ter plaatse bleek een zeiler ruim 30 minuten in het water gelegen te hebben. De reddingboot van de KNRM kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De man is met spoed naar de wal gebracht waar een ambulance klaar stond. Een combinatie van uitputting met een complexe medische voorgeschiedenis zorgde ervoor dat de persoon met spoed naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. 

De reddingboot uit Blaricum moest op zondag verder nog hulp verlenen aan een surfer met materiaalpech verschillende vaartuigen die aan lager wal waren geraakt. Daarbij raakte verder niemand gewond.

 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij