Skip to main content

KNRM helpt omgeslagen kanoërs

Datum: dinsdag 08 augustus 2023 | Sectie: Blaricum

Vanavond kwam er een melding binnen bij de KNRM reddingstations Blaricum en Huizen. Op het Eemmeer bij Blaricum was een kano met twee personen omgeslagen. Het betrof vakantiegangers uit Basel die een indrukwekkende tocht maakten van Basel naar Amsterdam via de Rijn, de IJssel en de Randmeren.


De vrijwilligers van de KNRM reddingboot ‘Veronica’ uit Blaricum kwamen direct in actie. Zij namen de licht onderkoelde kanoërs over van een passerend zeiljacht en brachten hen samen met hun kajak veilig naar jachthaven Nieuwboer in Bunschoten. De reddingboot ‘Nikolaas Wijsenbeek’ van KNRM Huizen heeft alle eigendommen die in het Eemmeer dreven, weten te bergen. Deze werden vervolgens overhandigd aan de kajakkers, die uit dankbaarheid een Zwitserse vlag aan de redders schonken.

 

KNRM Helpt App

De alarmering kwam van een passerend zeiljacht. De schipper had de omgeslagen kanoërs opgemerkt en hen voorzien van droge kleren. Hij had onlangs de 'KNRM helpt' app gedownload en kon zo direct de hulpdiensten alarmeren. Deze app bleek in deze situatie van onschatbare waarde.

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.