Skip to main content

Diverse incidenten op Eemmeer bij Bunschoten - twee personen lichtgewond

Datum: donderdag 01 augustus 2019 | Sectie: Blaricum

Reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en twee boten van de brandweer zijn vanmiddag ingezet voor meerdere meldingen op het Eemmeer bij Bunschoten-Spakenburg. Een onbemande rubberboot werd aangetroffen en tegelijkertijd kwam er een melding binnen van een motorjacht dat in brand zou staan. Daarbij raakten twee personen lichtgewond.

Omgeslagen rubberboot blijkt gestolen

Rond 17.00 uur kwam er een melding binnen dat er een onbemande rubberboot was aangetroffen op het Eemmeer bij Bunschoten-Spakenburg. De boot had schade van een aanvaring en daarop is de brandweer van Zeewolde en de KNRM reddingboot uit Blaricum gealarmeerd. Na een kort onderzoek bleek de boot onder verdachte omstandigheden achtergelaten te zijn.

In de haven van Bunschoten-Spakenburg bleek dat de boot gestolen was en na een aanvaring onklaar raakte, de daders waren gevlucht. In de omgeving van de rubberboot werden spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig leken te zijn. De politie Midden-Nederland heeft de zaak in onderzoek.

Brand aan boord

Tijdens het eerste incident kwam er een melding binnen van een motorjacht met brand aan boord. Ter plaatse bleek isolatiemateriaal rond de uitlaat vlam gevat te hebben. Een brandweerboot uit Bunschoten en een reddingboot van de KNRM uit Blaricum hebben hulp verleend. Twee opvarenden hadden rook ingeademd en werden in de haven van behandeld door ambulancepersoneel. Door snelle inzet van de brandweer die al op het water was, is erger voorkomen. De boot is veilig in de haven afgemeerd.

Naast deze meldingen zijn de reddingboten voor nog twee andere incidenten van minder urgente aard ingezet op het Eemmeer ingezet.

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.