Skip to main content

Aanvaring op het Gooimeer

Datum: donderdag 02 maart 2023 | Sectie: Blaricum

Donderdagmiddag zijn op het Gooimeer nabij de Stichtse Brug een vrachtschip en een vaartuig met 2 vissers met elkaar in aanvaring gekomen. De aanvaring werd waargenomen vanaf het reddingstation in Blaricum. 

Via de Kustwacht werd alarm gemaakt voor de KNRM reddingboten van Huizen en Blaricum. Daarnaast werden ook ambulances, de brandweer en een traumahelikopter gealarmeerd. Ter plaatse lag het vissersvaartuig tegen de Gooimeerdijk aan en werden de opvarenden door het ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft het incident in onderzoek genomen.

Eerder die ochtend verleende de bemanning van reddingstation Blaricum assistentie aan drie medewerkers van Staatsbosbeheer die met hun vaartuig waren omgeslagen. De drie licht onderkoelde boswachters werden opgevangen op het reddingstation en van droge kleding en warme dranken voorzien. Hierna werden het vaartuig en de verloren materialen geborgen. De drie personen droegen allen een reddingsvest en ondervonden daardoor weinig echte hinder van het onfortuinlijke incident. 

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.