Aanvaring op het Gooimeer

Aanvaring op het Gooimeer

2 maart 2023
Blaricum

Donderdagmiddag zijn op het Gooimeer nabij de Stichtse Brug een vrachtschip en een vaartuig met 2 vissers met elkaar in aanvaring gekomen. De aanvaring werd waargenomen vanaf het reddingstation in Blaricum. 

Via de Kustwacht werd alarm gemaakt voor de KNRM reddingboten van Huizen en Blaricum. Daarnaast werden ook ambulances, de brandweer en een traumahelikopter gealarmeerd. Ter plaatse lag het vissersvaartuig tegen de Gooimeerdijk aan en werden de opvarenden door het ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft het incident in onderzoek genomen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Eerder die ochtend verleende de bemanning van reddingstation Blaricum assistentie aan drie medewerkers van Staatsbosbeheer die met hun vaartuig waren omgeslagen. De drie licht onderkoelde boswachters werden opgevangen op het reddingstation en van droge kleding en warme dranken voorzien. Hierna werden het vaartuig en de verloren materialen geborgen. De drie personen droegen allen een reddingsvest en ondervonden daardoor weinig echte hinder van het onfortuinlijke incident. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij