KNRM bij zesde Amsterdam City Swim

1 september 2017

Bijna 3.000 deelnemers springen aanstaande zondag de Amsterdamse grachten in om sponsorgeld te verzamelen voor onderzoek naar ALS. Vanaf de eerste editie van de ACS is de KNRM verantwoordelijk voor de veiligheid op het water. Dit jaar doen wij dit samen met de Katwijkse en Amsterdamse Reddingsbrigade. In totaal worden er komende zondag 40 lifeguards, 3 reddingwaterscooters en de reddingboot van KNRM Huizen-Blaricum ingezet. Zoals gewend is onze inzet vrijwillig. Directe onkosten worden door de organisatie vergoed. Een warme samenwerking die van beide kanten als erg prettig wordt ervaren.

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij 1.500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij