Skip to main content

Het Reddingmuseum opent weer haar deuren!

Datum: donderdag 28 mei 2020 | Sectie: Nieuws

Op 6 mei kondigde de regering aan dat musea per 1 juni weer open mogen onder bepaalde voorwaarden. Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is zeer verheugd en opent vanaf maandag 1 juni haar deuren weer voor het publiek!

Het museum is ruim twee maanden dicht geweest door de maatregelen van de regering tegen het coronavirus. Een moeilijke tijd voor het Reddingmuseum, die in deze periode geen opbrengsten had. Opbrengsten die ze als kleinschalig museum zo hard nodig hebben. Met de opening op 1 juni hoopt het museum weer vele bezoekers te kunnen ontvangen.

Veiligheidsmaatregelen
Het Reddingmuseum doet haar uiterste best om een veilig en ontspannen bezoek te realiseren voor haar bezoekers. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid, de Museumvereniging en de adviezen van het RIVM. Dit betekent onder andere dat het museum gaat werken met een vaste looproute en starttijden per bezoeker, ook wel tijdsloten genoemd. Deze tijdsloten kunnen gereserveerd worden wanneer je een online ticket koopt via de website www.reddingmuseum.nl. Hiermee kan het museum de anderhalve meter afstand garanderen.

Ook worden er maatregelen genomen om de hygiëne te waarborgen in het museum. Bij aankomst dienen bezoekers hun handen te reinigen met de daarvoor beschikbaar gestelde desinfecterende zeep. Bepaalde delen van het museum worden regelmatig extra schoongemaakt.

Tijdsloten reserveren
Alleen mensen van dezelfde huishouding mogen momenteel gezamenlijk één tijdslot reserveren. Het reserveren van tijdsloten geldt ook voor Museumjaarkaarthouders en mensen met een KNRM donateurspas of kortingskaart. Zij kunnen tijdens het reserveren van een tijdslot aangeven welke pas of kaart zij hebben.

Museumbezoek
Wat betekent dit nu voor de bezoeker? Wat verandert er nu precies?

  • Bij aankomst dien je je de handen te reinigen met de daarvoor beschikbaar gestelde desinfecterende zeep;
  • Bezoekers volgen een vastgestelde looproute door het museum. Deze route wordt aangegeven met pijlen op de vloer;
  • Alleen de windtunnel is niet in gebruik;
  • De audiotour is gewoon beschikbaar en wordt na gebruik gereinigd.
  • Er zijn geen vaartochten met reddingboot Johan de Witt;
  • Vaartochten met de museumschepen kunnen nog niet geboekt worden. Het museum hoopt in de nabije toekomst weer te kunnen varen;
  • De hoofdingang is niet meer de uitgang. Bezoekers verlaten het museum via een andere uitgang;
  • Er lopen vrijwilligers rond die met grote regelmaat bepaalden delen van het museum extra schoonmaken;
  • De wc in het museum is toegankelijk voor het publiek, er is ook een invalidetoilet aanwezig.
  • Alleen minder mobiele mensen kunnen gebruik maken van de lift;
  • Jassen en tassen moeten bezoekers zelf meenemen in het museum of achterlaten in hun auto.

Ondanks deze maatregelen zorgen de vrijwilligers en medewerkers van het Reddingmuseum voor een unieke belevenis waar bezoekers meegenomen worden in het spannende verhaal van het reddingwezen en de redders van vroeger en van nu.

Ontdek het museum thuis
Voor de thuisblijvers heeft het Reddingmuseum op haar website de mogelijkheid gecreëerd om het museum vanuit de luie stoel te ontdekken met mooie films van reddingboten, leerzame vlogs en knutselactiviteiten voor kinderen die ze thuis kunnen doen. Bekijk ‘Ontdek het museum thuis’ via www.reddingmuseum.nl

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.