Skip to main content

Het Reddingmuseum is weer Kidsproof bevonden!

Datum: donderdag 19 november 2020 | Sectie: Nieuws

Ook dit jaar is het Reddingmuseum weer verkozen tot Kidsproof museum! Dit kondigde de Museumvereniging aan tijdens de online uitreiking van de Kidsproof Awards.

Het afgelopen jaar hebben 80 kinderen inspecties ingevuld na een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. De waardering was hoog. Een 9 was het eindrapportcijfer van de museuminspecteurs. Dit betekent dat ons museum als zeer kindvriendelijk wordt ervaren.

Museum Helmond mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Nederland noemen. Het Reddingmuseum is het enige museum in de Kop van Noord-Holland die dit jaar het predikaat kidsproof van de museumvereniging ontvangt. Iets waar wij natuurlijk super trots op zijn!

Kidsproof musea
Ieder jaar roept de Museumvereniging kinderen op om musea te bezoeken én deze te beoordelen. Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 10.000 inspectierapporten werden ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. Kinderen mogen als echte Museuminspecteurs hun mening geven over tal van zaken zoals de kwaliteit van de tentoonstellingen en of ze nieuwe dingen hebben geleerd. Daardoor mogen in totaal 52 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predikaat Kidsproof voeren. Een overzicht van alle 52 Kidsproof musea vind je www.museumkids.nl.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.