Grote zoekactie naar vermiste surfster

Grote zoekactie naar vermiste surfster

3 mei 2020

Vanmiddag zijn de vrijwillige redders van KNRM reddingstations Noordwijk aan Zee, Zandvoort, IJmuiden en Wijk aan Zee gealarmeerd voor een grootschalige zoekactie op zee. Samen met de politie en reddingsbrigade op het strand en de Kustwacht vanuit de lucht werd gezocht naar een afgedreven surfster.

De ouders van de surfster hadden hun dochter zien afdrijven in zee en hebben daarop de hulpdiensten gealarmeerd. Hierop werd groot alarm gemaakt door de Kustwacht waarbij meerdere eenheden gealarmeerd werden. Reddingboten en luchteenheden maakten verschillende zoekslagen langs de kust in de hoop de surfster in goede gezondheid aan te treffen. Na ruim een half uur zoeken kwam het verlossende bericht dat de surfster in goede gezondheid was aangetroffen op het strand. Ze had zelfstandig het land bereikt en is weer herenigd met haar ouders. Hierop was het einde zoekactie voor de redders waarna zij terug konden naar hun reddingstation. De redders bedanken de collega hulpverleners voor de goede samenwerking.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij