Gouden Wimpel KNRM naar Texels vakantiepark

19 februari 2016

KNRM eert bijzondere relaties met jaarlijkse erewimpels.

Vakantiepark De Krim van Texel heeft de Gouden Wimpel van de KNRM gewonnen. Het park werd door het publiek verkozen uit een lijst van tien door de KNRM genomineerde relaties. “Voor elke genomineerde geldt dat hij of zij in 2015 iets bijzonders heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars”, aldus de KNRM. De Redding Maatschappij is afhankelijk van donaties en hecht om die reden veel belang aan goede relaties.
Onder de genomineerden bevonden zich onder anderen watersportbeurs baggerbedrijf Van Oord en acteur Peter Tuinman. Deze gevestigde partijen namen het onder meer op tegen schier onbekende particulieren, die in de privésfeer veel voor de KNRM hebben betekend. Mede daarom was van strijd geen sprake. “Het ging niet om het winnen”, onderstreepte presentator Willem Gunneman, vorig jaar zelf genomineerd. “Iedereen doet op zijn manier zijn best voor de KNRM. Dat je bijdrage door de KNRM wordt opgemerkt en op waarde wordt geschat, vind ik mooi. In dit geval is meedoen écht belangrijker dan winnen”. De bekendmaking van de prijs vond plaats in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk, zelf winnaar van de Zilveren Wimpel 2012.
Waarderingsprijs
De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De prijs wordt toegekend door de KNRM zelf, met ondersteuning van Faber Vlaggen, de leverancier van de ‘normale’ KNRM-wimpel. De KNRM maakte de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalde het publiek wie de Gouden Wimpel moest winnen. De Zilveren Wimpel ging naar Laura Borneman uit Hindeloopen, terwijl Hans Sterkenburg uit Egmond met de Bronzen Wimpel naar huis ging. Elke genomineerde ontving een oorkonde.
Over de winnaar
Vakantiepark De Krim werft onder haar gasten elk jaar een groot aantal nieuwe donateurs voor de KNRM, niet in de laatste plaats omdat het park het eerste jaar donateurschap uit eigen zak betaald. “Donateurs zijn enorm belangrijk voor het voortbestaan van de KNRM. Dat Vakantiepark De Krim die boodschap niet alleen uitdraagt, maar ook zelf in de buidel tast om de donateurwerfactie tot een succes te maken, is uniek”, zo stelt de KNRM. Saillant detail is dat de Gouden Wimpel met deze winnaar op Texel blijft: vorig jaar won Betsema Scheepsmotoren, eveneens van Texel.
Wimpel_winnaars_wimpel Gouden Wimpel KNRM naar Texels vakantiepark  - KNRM

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij