Extreme drukte voor KNRM tijdens hittegolf

28 juli 2019
Landelijk

Het uitzonderlijk warme zomerweer deed duizenden watersporters verkoeling zoeken op het water. Dat heeft geleid tot een piek in hulpvragen aan de KNRM. De weersomslag met onweer en windstoten deed veel schepen in problemen komen. Ook was de KNRM betrokken bij veel zoekacties naar vermiste zwemmers en verdrinkingen.

De vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn de afgelopen week meer dan 160 keer uitgevaren voor hulpverleningen en reddingen. De hulpvragen kwamen uit het hele land en waren zeer divers van aard. Opmerkelijke waren de meldingen die ontstonden door de plotselinge weersverandering bij onweer op donderdagnacht. Sommige watersporters werden ’s nachts verrast terwijl ze voor anker lagen op de Grevelingen, het haringvliet en de randmeren. Door de windstoten sloegen diverse jachten van hun anker. In één geval raakte een opvarende een vinger kwijt na beknelling door de ankertros

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op de Friese Waddeneilanden hadden de KNRM lifeguards de handen vol. Voornamelijk aan kleine ongevallen en onwel wordingen op het strand. In een enkel geval moesten lifeguards zwemmers of baders uit zee halen, omdat ze ter ver afdreven.

Naast alle reddingbootacties werden de artsen van de KNRM Radio Medische Dienst de afgelopen week meermalen door zeelui geconsulteerd. Deze dienstverlening als telefonische huisartsenpost voor zeevarenden ging tot ver over de landsgrenzen voor ziekte of verwondingen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij