Skip to main content

De Ruytermedaille voor oud-voorzitter KNRM Van Duyvendijk

Datum: dinsdag 21 maart 2017 | Sectie: Nieuws

Oud KNRM-voorzitter Cees van Duyvendijk kreeg op de eerste lentedag de 'De Ruytermedaille' uitgereikt door minister Schultz van Haegen. Deze Koninklijke onderscheiding is een blijk van waardering voor een grote inzet en betrokkenheid bij de scheepvaart. De heer Van Duyvendijk kreeg de medaille vanwege zijn jarenlange werk als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de KNRM (2004-2017).

Minster Schultz hield een prachtige toespraak: "...Een land dat zo is verbonden met water en scheepvaart verdient een eigen onderscheiding. Dat hadden ze 110 jaar geleden al heel goed in de gaten. Ook dat het een exclusieve onderscheiding moest worden. Uit het feit dat in ruim 100 jaar ‘pas’ 200 maal de De Ruyter medaille is uitgereikt, blijkt het bijzondere karakter en de strenge criteria voor het in aanmerking komen... U vervulde uw rol met verve en hield – zo heb ik begrepen – toespraken die recht uit het hart kwamen. U had ook hart voor de vele vrijwilligers. U was belangstellend naar hun wel en wee en wilde altijd weten waarom ze vrijwilliger wilden worden bij de KNRM. Maar ze konden ook altijd bij u terecht voor vragen en klachten. U was benaderbaar en de mensen op de werkvloer waardeerden dat zeer. En dankzij uw luisterend oor beschikte u altijd over de juiste achtergrondinformatie als de Raad van Toezicht besluiten moest beoordelen."

Cees van Duyvendijk was de derde KNRM-er die de gouden De Ruytermedaille mocht ontvangen. Sip Wiebenga, oud-directeur kreeg de gouden medaille in 2007, Ane Ruijg, voormalig reddingbootschipper van KNRM Terschelling kreeg de gouden medaille in 2011.

De hele toespraak is te lezen op de website van het ministerie.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.