Skip to main content

Zeiler in problemen

Datum: zondag 11 oktober 2015 | Sectie: Nieuws

Zondagochtend zijn de reddingboten van KNRM station Andijk en Medemblik uitgevaren voor een zwemmer in problemen.

Omstreeks 11.00 uur kwam er een melding binnen van een zwemmer in problemen.
Na contact met het Kustwachtcentrum blijkt dit een omgeslagen bootje te zijn met één opvarende.
Gezien de positie niet bekend was hebben beide boten een zoekgebied afgezet en zijn begonnen met zoeken. Ook het schip Odin van een bergingsbedrijf kwam ter plaatsen

De jeugdige zeiler van 13 jaar welke met een coach en 2 andere zeilers aan het zeilen waren op het IJsselmeer werden snel aangetroffen. De overboord geslagen zeiler was met zijn bootje omgeslagen waarbij de mast het schip volledig heeft doorboord en lek heeft geslagen.
Eenmaal ter plaatse zat het slachtoffer al aan boord bij de coach. maar gaf aan het erg koud te hebben. Hierop is snel gehandeld en is het slachtoffer beschermd tegen verdere afkoeling en snel naar het reddingstation in Andijk gebracht om daar op te warmen.
Commercieel bergingsvaartuig Odin had inmiddels het volgelopen zeilbootje op sleep genomen richting Andijk. Halverwege is nog geprobeerd om samen het zeilbootje te richten en de mast te bergen maar deze poging is gestaakt vanwege de hoge golfslag. Na een uur ligt het zeilbootje op de trailer in de haven van Andijk.

De jonge zeiler die inmiddels in zijn droge kleding aan een warme kop thee zat werd uiteindelijk herenigd met zijn vader. Deze was dolgelukkig dat het door een goede samenwerking tussen de beide KNRM reddingboten en commercieel bergingsvaartuig Odin tot een goed einde is gebracht.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.