Skip to main content

Charter maakt water

Datum: donderdag 08 oktober 2015 | Sectie: Nieuws

Charter maakt water en gasten worden geëvacueerd.

Omstreeks kwart voor vier in de middag worden de vrijwilligers van Terschelling en Vlieland gealarmeerd. Een zeil klipper (bruine vloot zeilschip) maakt water. De klipper ligt op de Vlierede tussen Terschelling en Vlieland.

Onderweg naar de klipper komt er meer informatie en worden de pompen klaargezet om over te zetten. Niet lang na de alarmering geeft de schipper van de zeil klipper aan dat hij het lek provisorisch heeft gedicht en de klipper aan de grond heeft gezet ter hoogte van het Fransche Gaatje.

Het bergingsvaartuig Orca en reddingboot Graaf van Bylandt van Vlieland komen als eerste ter plaatse. In overleg wordt besloten dat de reddingboten de 27 opvarenden over zullen zetten op een andere zeil klipper en de bergers zich ontfermen over de klipper.

Nadat de situatie onder controle is en de passagiers van boord zijn gehaald wordt de klipper met assistentie van de berger richting Harlingen gebracht en keren de reddingboten terug op station.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.