Skip to main content

Jubilarissen op nieuwjaarsreceptie KNRM Texel

Datum: zondag 26 januari 2020 | Sectie: De Koog - Texel

Afgelopen zondag vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de KNRM Texel plaats met de daarbij behorende onderscheidingen voor jubilerende bemanningsleden.

Burgemeester Uitdehaag heette iedereen welkom in het Prins Hendrik Hotel. Hij nam het afgelopen jaar door, waarbij traditioneel de cijfers op tafel kwamen: "Minder druk dan vorig jaar, maar dat kun je ook positief zien." De teller bleef steken op 64 acties voor de drie stations. De Koog/Oudeschild had 53 inzetten en in De Cocksdorp ging 11 keer het alarm. Ook werd het nieuwe vlootplan besproken. De KNRM is voornemens om de komende 15 jaar 71 reddingboten te vervangen, een enorme logistieke en kostbare operatie. Binnenkort wordt duidelijk wat dit voor de diverse stations gaat betekenen.

Het aantal nieuwe donateurs was gedaald, maar dat was vooral te wijten aan het feit dat de nationale Reddingbootdag buiten de vakantie viel. Dit jaar zal deze weer in de meivakantie plaatsvinden.

Ook waren er weer een aantal bemanningsleden die een jubileumjaar hadden bereikt. Peter Betsema (de Cocksdorp) en Cees Bakker en Dennis Eelma (De Koog/Oudeschild) waren samen goed voor 75 jaar vrijwilligerswerk. Alle drie kregen ze een draagpenning voor hun 25 jarig jubileum.

Pim Lexmond ( De Cocksdorp) kreeg de Vrijwillgersmedaille Openbare orde en Veiligheid voor zijn 10 jarig jubileum.Bram Fey (De Koog/Oudeschild) en Erwin Daalder (de Cocksdorp) kregen het draagteken voor respectievelijk 15 en 30 jaar KNRM verdiensten.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.