Skip to main content

Bomvolle week voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: zondag 24 november 2019 | Sectie: De Koog - Texel

Geen alarm en toch een enorm drukke week voor de bemanning van station De Koog-Oudeschild. We hebben niet stil gezeten.

Zaterdag 16 november hielp de bemanning van station Oudeschild traditioneel mee met het binnenbrengen van Sinterklaas in de haven van Oudeschild. Met pieten aan boord van de Cornelis Dito werd er voor gezorgd dat Sinterklaas veilig de haven kon binnenlopen.

Maandag 18 november heeft de bemanning van de Cornelis Dito mee gedaan aan een grote oefening in het Marsdiep, samen met collega reddingboten, kustwacht, brandweer en een heli. Een oefening waarbij alle vaardigheden op de proef werden gesteld. Brand op een schip, gewonden, vermisten, paniek, coordinatie, alles zat in deze avondvullende oefening.

Dinsdag 19 november was het tijd om het boothuis Aqua Julia in het dok te brengen. De week er voor was deze al van zijn plaats gesleept voor baggerwerkzaamheden en nu werd het boothuis droog gelegd. En niet voor niets. Er is een hoop aangroei verwijderd en er zullen reparaties worden verricht.

Donderdagavond was de reguliere oefenavond waarbij we de voorbereidingen hebben getroffen voor de terugkeer van ons boothuis.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan het kusthulpverleningsvoertuig om sinterklaas bij Landal Sluftervallei te brengen. Landal heeft het afgelopen jaar een bijdrage gedoneerd aan de KNRM d.m.v een statiegeldactie. Verder worden er veel KNRM artikelen verkocht aan gasten, wat weer een mooie bijdrage voor de KNRM op levert en bekendheid met de reddingmaatschappij.

Tussen de bedrijven door zijn ook nog enkele bemanningsleden druk bezig geweest met de MARCOM cursus en hebben ze afgelopen week met goed gevolg het examen afgelegd.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.