Skip to main content

Gezonken sloep op Noordzee

Datum: woensdag 02 december 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Zeeschepen hadden 9 mijl uit een punt van een bootje zien drijven. Om 11.35 uur gingen de pagers voor de Hoekse redders en deze gingen poolshoogte nemen.

Gepaged door het kustwachtcentrum met een prio 1. Passerende schepen hadden een object in het water gezien dat op een omgeslagen bootje leek. Op verzoek van de Kustwacht poolshoogte gaan nemen. De loodstender Aquila, die op zee was, ging alvast kijken bij het bootje en hield deze in de peiling.

Even na 12.30 uur ter plaatse in positie: 52°00,178' Noord en 003°50,673' Oost. Er stak alleen een puntje boven water uit. Na een klein onderzoek en wat proberen bleek het een wrak polyester roeisloepje. De achterste luchtkamer is lek en er zit een scheur in de romp. Het bootje heeft waarschijnlijk ooit als bijboot gediend. Het bootje met vereende krachten aan boord genomen en retour Berghaven, waar om 14.00 uur werd gemeerd.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.