Skip to main content

Varend monument wimpel voor 65-jarige Prins Hendrik

Datum: zondag 19 juni 2016 | Sectie: Nieuws

In de mast van voormalige reddingboot Prins Hendrik wappert voortaan de wimpel Varend Monument. Een mooi kado bij het 65-jarig bestaan van het schip.

Tijdens de Nationale Historische Reddingbootdag te Lelystad werd de wimpel Varend Monument uitgereikt door Klaas Sinnema, bestuurslid van de Oude Reddings Glorie (vereniging van eigenaren van voormalige reddingschepen) aan Hans Sterkenburg, directeur-bestuurder van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Sterkenburg gaf de wimpel aan schipper Gerrit de Boer die deze vol trots in de mast mocht hijsen.

De Prins Hendrik is dit jaar 65 jaar. Koningin Wilhelmina doopte de Prins Hendrik op 11 juni 1951. Ze had het schip gekregen van de NV Stoomvaart Maatschappij Nederland en gaf het op haar beurt weer door aan de toenmalige KNZHRM. Op 11 juni 1951 doopte ze de boot en gaf ze de boot de naam Prins Hendrik, ter ere van haar reeds overleden echtgenoot die altijd zeer geïnteresseerd was geweest in het reddingwezen. 'De Hendrik' voer op IJmuiden (1951), Den Helder (1952-1968) en na een lange reeks van tijdelijke stationeringen ging het schip in 1996 uit dienst en kwam bij het Reddingmuseum Dorus Rijkers te liggen. Een enthousiaste groep vrijwillgers verzorgt het onderhoud aan het schip en varen ermee rond.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.