Skip to main content

Reddingbootdag 2023 weer een groot succes!

Datum: maandag 15 mei 2023 | Sectie: Nieuws

Afgelopen zaterdag was de reddingbootdag 2023! Dé opendag van de KNRM waarbij onze reddingstations hun deuren openzetten om een kijkje te geven in het reddingwerk. Onze vrijwilligers hadden allemaal flink uitgepakt om er een onvergetelijke dag van te maken voor jong en oud.

Reddingbootdag laat je écht kennismaken met de KNRM

Tijdens Reddingbootdag bedanken de 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken en laten de Reddingstations de donateurs en bezoekers ook op allerlei manieren zien wat het reddingwerk inhoudt. Zo werden er demonstraties gegeven, kon je zien hoe een overlevingspak eruit ziet, werden er verschillende artikelen uit de reddingwinkel verkocht en konden donateurs zelfs meevaren op de reddingboten. Ook voor kinderen was er genoeg te doen. Zo waren er springkussens, puzzeltochten en liep onze mascotte Rinus Redder rond op sommige reddingstations. Meer sfeerimpressies vind je op onze Reddingbootdag pagina.

Het reddingwerk gaat altijd door

Natuurlijk staat het werk van onze redders nooit stil. Zelfs niet op Reddingbootdag. Een aantal reddingstations is tijdens alle festiviteiten gealarmeerd. Waaronder KNRM Enkhuizen, Andijk, Medemblik. Deze drie reddingstations hebben later samen met KNRM Urk gezocht naar een zeiler die door een klap van de giek overboord was geslagen.

Datum Reddingbootdag 2024

In 2024 houden we Reddingbootdag op 25 mei, dus zet het gelijk in je agenda!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.