Skip to main content

Zwemmer vermist: goede afloop na verwarrende melding

Datum: vrijdag 05 juli 2019 | Sectie: De Koog - Texel

Een verwarrende melding over een vermiste zwemmer zet vrijdagavond de bemanning van KNRM De Koog en Oudeschild op scherp.

Om 19.52 gaat het kustwachtalarm voor de reddingboten uit Oudeschild en de Koog. Aangezien beide stations door dezelfde bemanning worden bezet, betekent dit dat er veel bemanning wordt gevraagd. Als iedereen gereed is wordt de melding voor beide stations geannuleerd.

Terwijl iedereen op het punt staat weer huiswaarts te keren, gaat nogmaals het alarm. Dit keer voor de inzet van het kusthulpverleningsvoertuig bij paal 21, het strand bij de Koog.

Aangezien de bemanning nog in het boothuis is, kan het KHV direct richting paal 21. Daar blijkt het te gaan om een 12 jarig Duits jongetje. Hij was op z'n eerste vakantiedag met een vriendje gaan zwemmen en is waarschijnlijk door de onderstroom meer dan 100 meter de zee op gedreven. Gelukkig kon hij op eigen kracht terug komen. Hij wordt door de bemanning in het KHV gezet en voorzien van een onderkoelingsdeken. De inmiddels aanwezige ambulance onderzoekt de jongeman aangezien hij toch zeewater heeft binnen gekregen. Na controle en een korte uitleg over het gevaar van mui-stroming kan hij met zijn ouders terug naar de camping.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.