Skip to main content

KNRM de Koog gealarmeerd voor zoekactie verward persoon

Datum: dinsdag 27 oktober 2020 | Sectie: De Koog - Texel

Zondagavond om 17.41 wordt het kusthulpverleningsvoertuig (KHV)van station de Koog gealarmeerd voor een assistentie politie.

In eerste instantie is niet geheel duidelijk wat er aan de hand is. Maar na contact met de alarmcentrale blijkt het te gaan om een zoekactie naar een verward persoon. De politie en ambulance zijn al onderweg naar paal 21 en het KHV spoed zich daar heen. Gezien de invallende duisternis is haast geboden. Na een korte zoektocht door natuurgebied de Nederlanden wordt de gsm van het slachtoffer uitgepeild richting het strand.

Een politie eenheid is reeds daar aangekomen en is te voet op pad gegaan. Bij paal 21 nemen we het ambulancepersoneel aan boord en zetten we de zoektocht voort. Na 2  kilometer over het strand te zijn gereden, zien we bij paal 23 een agent die het slachtoffer in het donker heeft gevonden. De desbetreffende persoon stond al in het water aan de kustlijn en de agent heeft het slachtoffer gerustgesteld.

De persoon wordt aan boord van het KHV genomen en zo snel mogelijk terug vervoerd richting de ambulance bij paal 21.De ambulance zal direct richting veerboot en vervolgens ziekenhuis gaan. Het KHV gaat na een zoektocht van bijna 2 uur retour boothuis, klaar voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.