Skip to main content

Nieuwe bootwagen voor KNRM Texel - De Cocksdorp

Datum: woensdag 31 januari 2024 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Onze nieuwe oersterke Roodberg bootwagen is 24 januari 2024 in gebruik genomen, in voorbereiding op de komst van een nieuwe strandreddingboot voor reddingstation De Cocksdorp.

Na 22 jaar trouwe dienst is de, door Euronext in 2001 geschonken Roodberg bootwagen, vervangen. Daarmee heeft Euronext een geweldig aandeel gehad in alle mensen en dieren welke in deze periode zijn gered. Met ca. 1500 lanceringen is dit een geweldige investering in de veiligheid van de Texelse wateren geweest. Wij willen Euronext hier dan ook enorm voor bedanken.

De nieuwe bootwagen is een versterkt Roodberg ontwerp, welke lanceren in de snel veranderde Waddenzee met steile kanten én vooruit lanceren in Noorzee mogelijk maakt. Station De Cocksdorp is hiermee nog verder gemoderniseerd en klaar voor de nieuwe reddingboot welke ook voor aankomend jaar gepland staat.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.