Skip to main content

Koning bezoekt KNRM Terschelling Paal 8

Datum: woensdag 27 maart 2019 | Sectie: Terschelling Paal 8

In het kader van het project ‘Samen Doen’ bezocht koning Willem-Alexander een aantal vrijwilligersprojecten op Terschelling. Een daarvan was het reddingstation Paal 8 van de KNRM. Daar staan de professionele vrijwilligers dag en nacht èn onder alle omstandigheden klaar om mensen en dieren in nood te helpen.

De koning werd door schipper Henk en ploegleider Marcel ontvangen. Samen met hem liepen ze langs het buiten het boothuis opgestelde materieel. Bij de tractor stond chauffeur Max en aan boord stonden Gerrit Willem, Peter en Jort. Uit hoofde van zijn functie als burgemeester was Bert Wassink, tevens voorzitter van de Plaatselijke Commissie van de KNRM, aanwezig.

De koning klom aan boord en had een gesprek met de bemanning over het reddingswerk dat door de vrijwilligers wordt uitgevoerd. Hierna werd de rondleiding via het kusthulpverleningsvoertuig met daarachter de reddingboot Tonijn vervolgd en werd het boothuis bezocht.

In het bemanningsverblijf van de KNRM werd met de koning koffie gedronken en werd door de verschillende aanwezigen op een ontspannen manier over het vrijwilligerswerk gesproken. Zo vertelden de vertegenwoordigers van Stichting Museumreddingboot Terschelling over hun werk en werd er door de afgevaardigde van Groot-Schippersbuidel ‘De Buul’ aan de koning uitleg gegeven over deze ‘s werelds oudste zeelieden verzekering. De KNRM vrijwilligers Marcel en Henk zaten ook bij de koning aan tafel en vertelden over het wel en wee op het reddingstation. Er werd uitgebreid ingegaan op de twee reddingen waarvoor de bemanning van Paal 8 eind vorig jaar beloond werd met de IMRF Award.

De koning was erg geïnteresseerd en goed geïnformeerd met het werk van de KNRM, wellicht dat hij dat mede van huis uit heeft meegekregen: zijn moeder is immers de beschermvrouwe van de KNRM. Daarnaast bleek de koning een behoorlijke kennis te bezitten over de ontwikkeling van de snelle RIB’s.

Na een bezoek van drie kwartier ging het gezelschap verder naar de andere activiteiten op Terschelling. De KNRM en haar vrijwilligers waren vereerd met het bezoek en de blijk van waardering vanuit het Koninklijk Huis.

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.