Skip to main content

KNRM Scheveningen oefent met buurstations

Datum: zaterdag 02 juni 2018 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen zaterdag heeft de bemanning van KNRM Scheveningen een grote gezamenlijke oefening gehouden met de KNRM station van Hoek van Holland, Ter Heijde en Katwijk.

Het betrof een oefening die speciaal bedoeld was om de onderlinge samenwerking bij grote reddingsacties te oefenen. De oefening werd uitgevoerd aan boord van twee in het ankergebied voor de kust van Scheveningen aanwezige schepen. Van te voren was er al contact geweest met de kapiteins van resp. de Pugnax en de Rolldock Sky om toestemming te vragen en om de bemanning van de beide schepen er ook bij te betrekken.

Aan boord van de beide ankerliggers hadden van te voren op diverse plekken gesimuleerde slachtoffers op soms slecht bereikbare plekken hun positie ingenomen. De reddingboten gingen twee aan twee naar de schepen toe en via de loods ladder klommen de KNRM-ers aan boord om daar van de opvarende van de schepen te horen wat er aan de hand was. De oefening verliep goed en diverse “patiënten” konden in een brancard op een speciale manier vanaf het schip naar de reddingboot worden geëvacueerd. Voor de KNRM bemanningen, maar ook voor de opvarenden van de Pugnax en de Rolldock Sky, was deze ochtend, die werd afgesloten met een gezellig samenzijn, een zeer nuttige oefening.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.