Skip to main content

Grote zoekactie na vondst rugzak

Datum: donderdag 01 november 2018 | Sectie: Scheveningen

Donderdagochtend 1 november vond een chauffeur van een sjofel op het strand bij Kijkduin een rugzak. Direct waarschuwde belde hij 112 en werden het SRT team van Brandweer Haaglanden en de KNRM gealarmeerd.

In eerste instantie werden vanuit KNRM Scheveningen de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu en het kusthulpverleningsvoertuig, de KHV-truck, ingezet. Toen bleek dat er in de rugzak kleding, een handdoek maar ook een telefoon en autosleutels zaten en er voetstappen vanaf de rugzak naar zee liepen, werd ook het KNRM station van Ter Heijde gealarmeerd. Ook zette de Kustwacht een SAR helikopter in en werd het Kustwacht vliegtuig naar Kijkduin gestuurd.

Het strand en het zeegebied werden afgezocht maar toen daar niks werd aangetroffen werd het zoekgebied uitgebreid en werd ook KNRM station Katwijk gealarmeerd. Met 3 reddingboten en 3 KHV-trucks van de KNRM. een SAR helikopter van de NHV en het vliegtuig van de Kustwacht werden het strand en het zeegebied van Kijkduin tot voorbij de Scheveningse wandelpier tot ruim 2 zeemijl uit de kust afgezocht. De zoekactie leverde echter geen resultaat op en na ruim 3 uur zoeken werd om 11.00 uur de zoekactie beëindigd.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.