Skip to main content

Zwemmers in problemen blijken niets vermoedende kajakkers

Datum: maandag 14 augustus 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Maandagavond omstreeks 21:00 uur is de reddingboot Paul Johannes en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd voor een prio 1 melding: mogelijk twee zwemmers in problemen.

Een passant vermoede ter hoogte van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk twee zwemmers ver in zee te zien en alarmeerde hiervoor de hulpdiensten. De Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) was toevallig nog op het strand aanwezig en werd als eerste hulpdienst voor de melding ingezet, gevolgd door de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) en KNRM reddingstation Noordwijk. Ook werd er een politie helikopter voor de melding ingezet die toevallig in de buurt van de opgegeven locatie was. 

Toen de reddingboot Paul Johannes net in zee was gelanceerd werd de zoekactie gestaakt. De melder kon bevestigen dat hij niet twee zwemmers, maar twee vissende kajakkers had waargenomen. 

Hierna konden alle hulpdiensten onverrichterzake retour station.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.