Skip to main content

Persoon ongelukkig ten val duingebied Noordwijk

Datum: zondag 28 april 2024 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Het Kusthulpverleningsvoertuig van KNRM reddingstation Noordwijk is zondagmiddag omstreeks 14:35 uur. gealarmeerd (prio2) ter ondersteuning van de ambulance in het noordelijk duingebied van Noordwijk.

In het duingebied was een wandelaar ongelukkig ten val gekomen en het slachtoffer had daarbij nog onbekend letsel aan het onderbeen opgelopen. Bij de ingang van de Houtweg werd de bemanning van het Kusthulpverleningsvoertuig opgevangen door een familielid van het slachtoffer die hun de weg richting het slachtoffer kon aanwijzen. Aangezien de toegang van de route was afgesloten door een hek met hangslot, hebben de bemanningsleden van het Kusthulpverleningsvoertuig de ketting met speciaal gereedschap moeten doorknippen om toegang voor hun voertuig te creëren. Daarna konden de hulpverleners hun weg naar het slachtoffer vervolgen.

Het slachtoffer bevond zich midden in het duingebied op moeilijk begaanbaar terrein waarbij ook een gedeelte door de hulpverleners te voet moest worden afgelegd. Eenmaal ter plaatse heeft het ambulancepersoneel het slachtoffer gestabiliseerd. Waarna het slachtoffer doormiddel van een brancard in het Kusthulpverleningsvoertuig kon worden getild. Het Kusthulpverleningsvoertuig heeft het slachtoffer vanuit het moeilijk begaanbare gebied naar het ambulance voertuig vervoerd. Hierna hebben de ambulance medewerkers het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht.

De boswachter zal het kapot geknipte slot vervangen, zodat het hek weer afgesloten kan worden.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.