Skip to main content

Druk weekend voor KNRM Medemblik met 24 uurs race en verschillende hulpverleningen

Datum: zondag 29 augustus 2021 | Sectie: Medemblik

De vrijwilligers van KNRM Medemblik hebben een druk weekend achter de boeg vanwege de 24 uurs race. De vrijwilligers waren actief tijdens de start, de binnenkomst in Medemblik en de ochtend erna. Daarnaast werd er nog hulp verleend aan een zeiljacht met een lijn in de schroef en een vaartuig wat water maakt.

Traditioneel vaart reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik tijdens de start van de 24 uurs race uit met een delegatie van gemeente Medemblik om de deelnemers succes te wensen. 24 uur later staat de bemanning paraat bij binnenkomst van alle deelnemers en wordt er vrijwillig bruggeld geïnd voor de KNRM. Tijdens de finish worden twee zeilboten met motorstoring de haven van Medemblik in gesleept door reddingboot Bernardine, De ochtend erna vindt er een broodjesverkoop plaats waarbij de inkomsten ook ten goede komen aan de KNRM.

Vrijdagmiddag, na het varen met een delegatie van de gemeente, komt er via de havendienst een melding binnen van een zeiljacht met een lijn in de schroef. Het was lastig communiceren met de twee Russische opvarenden maar uiteindelijk is het zeiljacht langszij genomen en afgemeerd in het Regatta Centrum van Medemblik.

Op zaterdagavond rond 21.15 uur kwam er melding vanuit het kustwachtcentrum van vaartuig wat water maakt op het IJsselmeer ten noorden van Enkhuizen. Naast reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik, zijn ook reddingboot 't Span uit Andijk en twee reddingboten vanuit Enkhuizen gealarmeerd. Na verscheidene zoekslagen wordt het jacht uiteindelijk door een reddingboot van Enkhuizen gevonden en op sleep genomen naar Enkhuizen.

Tijdstip: verschillende tijdstippen
Wind: Noord 4 tot 6 bft
Actie: 22 tot en met 25 - 2021

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.