Skip to main content

Nachtelijke evacuatie van Tholens vissersschip foto/video

Datum: donderdag 21 november 2019 | Sectie: Hoek van Holland

Donderdagavond 22.50 uur gealarmeerd voor een patiënt aan boord van een visserschip uit Tholen. Het schip bevond zich op 35 mijl uit de kust en in 1e instantie was de KNRM reddingboot van Neeltje Jans gealarmeerd en lag al bij de vissersboot. Toen bleek dat de KNRM Radio Medische Dienst had besloten dat de patiënt naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam moest is besloten reddingstation Hoek van Holland te alarmeren.

Op 35 mijl uit de kust stond er een ‘rotzeetje’. Hierop is de visserman richting Hoek van Holland gevaren, waar het dichter onder de kust meer verantwoord was om de man over te nemen. Om 0.30 uur langszij in positie 51°54,50' Noord 003°19,01' Oost. Twee KNRM’ers overgezet en deze hebben de patiënt begeleid bij het overstappen. Om even ne 02.00 uur was de man in de ziekenauto onderweg naar het ziekenhuis.

Het verhaal gaat nog verder. Daar deze patient een onmisbare functie had aan boord was verzocht om een vervanger naar de visboot te verschepen. De redders waren toch nog wakker en hebben deze persoon afgeleverd bij het Thoolse visschip. Uiteindelijk waren de redders om 04.00 uur weer lekker uitgewaaid aan wal.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.