Skip to main content

Reddingshelikopter evacueert persoon in storm van motorschip

Datum: donderdag 07 februari 2019 | Sectie: Harlingen

Omstreeks 15:15 gaan de piepers voor de vrijwilligers van KNRM Harlingen. Een motorboot was die dag vetrokken vanuit Vlieland met de bestemming Harlingen. Onderweg raakte het schip in problemen en riep de hulp in van KNRM Harlingen. Nadat er telefonisch contact met het schip is geweest, is de positie voor de bemanning duidelijk en varen ze uit. Het waait flink buiten, een goede windkracht 9, het zou geen rustig tochtje naar de motorboot worden.

Onderweg leggen de reddingboten contact met de garnalenkotter ST 4. Ze vragen de kotter of deze iets heeft gezien, het blijft even stil, maar uiteindelijk ziet de kotter een stipje op de zandplaat. De reddingboten zetten daarop koers naar de zandplaat. Aangekomen bij de zandplaat is de situatie door de sterke stroming en de hoge golven te gevaarlijk om de man met de reddingboot er af te halen. Daarom vragen de redders assistentie van de Search and Rescue helikopter van de Kustwacht. Een kleine 30 minuten later hangt de helikopter boven de motorboot en haalt de man van zijn schip. De man is verkleumd en is blij om van zijn schip af te zijn. De helikopter neemt hem mee naar vliegveld Den Helder, waarvandaan hij ongedeerd naar huis kan. Het motorschip zal in de komende dagen geborgen worden door een bergingsbedrijf.

Harlingen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.