Skip to main content

Sportvliegtuig gecrasht in Westerschelde

Datum: vrijdag 08 oktober 2021 | Sectie: Hansweert

Een sportvliegtuig is vanmiddag rond 17:10 uur gecrasht in de Westerschelde ter hoogte van Ossenisse. De piloot bleef wonderwel ongedeerd.

Onderweg vanuit Antwerpen naar vliegveld Midden-Zeeland raakte een sportvliegtuig boven de Westerschelde ter hoogte van Ossenisse in grote problemen. Een crash op het water nabij boei-30 in het hoofdvaarwater was het gevolg. Daarbij sloeg het vliegtuig over de kop. Passerende scheepvaart zag dit gebeuren en sloeg alarm.

Onder meer reddingboot Jan van Engelenburg van de KNRM en patrouillevaartuigen van  Rijkswaterstaat (RWS-79) en de waterpolitie spoedden zich ter plaatse. Aldaar bleek dat het wrak nog dreef en de piloot zich uit het wrak had weten te bevrijden.

De bemanning van de RWS-79 was snel ter plaatse en heeft de piloot aan boord genomen. Medische verzorging bleek niet noodzakelijk. De piloot kwam met de schrik vrij. Inzet van de KNRM was daardoor verder niet nodig.

Rijkswaterstaat draagt zorg voor de berging van het wrak.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.