Skip to main content

Personeel Venturn B.V. redt kinderen uit reddingvlot

Datum: donderdag 12 september 2019 | Sectie: Hansweert

Terwijl een deel van de directie en personeel van Venturn B.V. uit Rotterdam aan boord van reddingboot Jan van Engelenburg een vaartocht maakten als dank voor hun trouwe support ontving de reddingboot een noodoproep: “Kinderen in nood in reddingvlot” luidde de melding.

De schipper verdeelde snel de taken onder de bemanning en een zoekactie werd opgestart. Na enig zoekwerk met onder meer de radiorichtingzoeker werd een vlot aangetroffen. Daar wachtte een verrassing: In het vlot zaten de kinderen van de personeelsleden. De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert hadden dit scenario bedacht om zo de personeelsleden van Venturn te laten ervaren hoe een reddingsactie voelt. Dit als dank voor hun jarenlange morele én financiële steun. Jaarlijks doneert Venturn namelijk een percentage van de omzet aan de KNRM ten behoeve van de exploitatie van reddingstation Hansweert.

Het KNRM reddingstation in Hansweert bestaat 11 jaar. De exploitatie van een reddingstation kost gemiddeld circa € 100.000 per jaar. Omdat de KNRM een particuliere stichting is die in stand wordt gehouden door vrijwillige bijdragen van donateurs, giften, nalatenschappen en bedrijven die de KNRM een warm hart toe dragen is een sponsor als Venturn extra belangrijk.

Maritiem consultancy- en adviesbureau Venturn B.V. uit Rotterdam richtte gelijktijdig met de oprichting van het reddingstation in Hansweert een speciaal fonds op: het Venturn fonds. In dit fonds storten zij jaarlijks een percentage van de omzet. Dit geld is bestemd om de exploitatie van KNRM reddingstation Hansweert mede mogelijk te maken.

Wij zijn Venturn dan ook zeer erkentelijk voor deze grandioze support! Als dank hiervoor ontvingen de vrijwilligers van KNRM Hansweert directie, personeel, partners en kinderen zaterdagmiddag 7 september op het reddingstation voor een onvergetelijke middag.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.