Skip to main content

Hond gered van gestrand zeiljacht

Datum: zondag 23 oktober 2016 | Sectie: Hansweert

Een zeiljacht strandde vanavond nabij de Belgische grens. In eerste instantie was de melding dat het zeiljacht gekapseisd zou zijn waarop het Kustwachtcentrum reddingboot Jan van Engelenburg alarmeerde. Ook politievaartuig P-41 spoedde zich ter plaatse.

Gelukkig bleek het zeiljacht niet te zijn gekapseisd. Wel kwamen de golven van de passerende zeescheepvaart tot de rand van de kuip. Aan boord bevonden zich 6 opvarenden en een hond. Ter plaatste is een opstapper overgezet. Vier vrouwen en de hond zijn overgezet op de reddingboot.

Nadat het zeiljacht is losgetrokken kon het op eigen kracht doorvaren richting Antwerpen. Één van onze vrijwillige bemanningsleden is meegevaren met de twee overgebleven zeilers.

De vier vrouwelijke opvarenden en de hond zijn meegenomen naar Hansweert, waarna ze door een bemanningslid naar Vlissingen zijn gebracht.

Alarmering: 2016-31
Foto's: KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.