Skip to main content

Druk weekend voor reddingstation Enkhuizen, 7 inzetten

Datum: zondag 07 augustus 2016 | Sectie: Enkhuizen

Voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen was het een druk weekend. Zes acties en een evenement begeleiding zorgde voor veel werk.

Zaterdagmiddag stond de begeleiding van de zwemprestatietocht, onderdeel van de Westfriese Waterweken in de planning. Hier voor werd de reddingboot Corrie Dijkstra van Elk ingezet en was het boothuis bemand als EHBO post.

Maar uiteraard bleven we ook gewoon inzetbaar voor acties. Een uurtje voor de start van de zwemtocht gingen de piepers reeds af, een zeiljacht had zich vast gevaren op de ondiepten van de waterskibaan naast het Naviduct. Beide reddingboten waren nodig om het weer in dieper water te krijgen.

Tijdens te start verzochten de collega’s van KNRM station Lemmer ons om hun begeleiding van een zeiljacht met zeezieke opvarenden over te nemen. Hier voor werd reddingboot Watersport ingezet. En werden de zeezieke kinderen opgevangen in het boothuis

Na een drukke zaterdagmiddag volgde ook een drukke zondagmiddag. Maarliefst vier keer moesten de vrijwilligers uitvaren voor watersporters in problemen op een ruig IJsselmeer.

Om half twaalf gingen de alarm ontvangers voor de eerste maal af, Motorboot met motorstoring vier mijl ten noorden van Enkhuizen.

Na deze klus zat de bemanning nog aan de koffie in het boothuis als melding nummer twee binnen komt, Zeilsloep met motorstoring aan de zuidzijde van het Naviduct.

Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk was snel ter plaatse en had de sloep langszij genomen.

Direct volgde melding nummer drie, Zeiljacht aan de grond thv Trintelhaven.

Reddingboot Watersport krijgt toestemming om de sluis met spoed te verlaten en zet koers naar het zeiljacht.

Aan het eind van de middag melding nummer vier, een zeiljacht met motorstoring is tussen de keien van de havendam in het Krabbersgat terecht gekomen.

Datum : 6 en 7 augustus 2016
Alarm : Diverse tijden
Weer : Half bewolkt
Zicht : Matig tot goed
Wind : Noordwest 4 tot zuidwest 6
Actie : 58 tot en met 63-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.